ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ

Προσκαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου μας να προσέλθουν μέχρι την Παρασκευή, 30/6/2017 και ώρα 08:00-13:00 για:

  1. την παραλαβή των ελέγχων τελικής επίδοσης και
  2. για την εγγραφή, όσων μαθητών φοιτήσουν στο σχολείο μας το σχολικό έτος 2017-2018

elegxos

Με χαρά ανακοινώνουμε ότι ο μαθητής Αριστοτέλης Κούτσικος, μαθητής της Γ' τάξης του σχολείου μας, κατά το σχολικό έτος 2015-2016, βραβεύτηκε στον 4ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Πρωτόλειου Διηγήματος "Καίτη Λασκαρίδη", περιόδου 2015-206, που είχε προκηρύξει το "Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη".

brabeio

YPETH

Για να διαβάσετε το ΦΕΚ που περιλαμβάνει τις αλλαγές στο Γυμνάσιο από το σχολικό έτος 2016-2017 πατήστε εδώ.

Σας ενημερώνουμε ότι, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου στις 7 Φεβρουαρίου 2017, το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνει διαγωνισμό καλύτερης εικονογραφημένης ιστορίας ή βίντεο ή scratch, με θέμα «Εκπαιδεύοντας τον παππού στο Διαδίκτυο», ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων (ατομική ή ομαδική εργασία).

SID 2017 Save the Date

Ειδικότερα, οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν μια εικονογραφημένη ιστορία ή ένα βίντεο βάζοντας την τρίτη ηλικία σε διαδικτυακές περιπέτειες, αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο το θέμα του ψηφιακού αναλφαβητισμού των ενηλίκων. Μέσα από αυτή τη διαδικασία οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να συστήσουν στους ενήλικες το μαγικό κόσμο του διαδικτύου και να τους εκπαιδεύσουν σε βασικές δεξιότητες.

Βασική επιδίωξη του προγράμματος είναι η καταπολέμηση του ψηφιακού αποκλεισμού στην Ελλάδα. Μέσα από την διαδικασία του διαγωνισμού τα παιδιά θαβελτιώσουν τις σχέσεις τους με τις γιαγιάδες και τους παππούδες, θα αντιληφθούν τον ψηφιακό αναλφαβητισμό τους και θα τους δοθεί η ευκαιρία να τους βοηθήσουν να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο του διαδικτύου.

Στόχοι του διαγωνισμού είναι να καλλιεργήσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες δεξιότητες συνεργασίας και επικοινωνίας τόσο μεταξύ τους όσο και με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους, να είναι σε θέση να συζητούν μεταξύ τους, να ανταλλάσουν απόψεις, να επιχειρηματολογούν και να εργάζονται σε ομάδες, να αποκτήσουν ενεργητική στάση σε θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο, να αποκτήσουν κριτική ικανότητα στις πληροφορίες που διαβάζουν στο διαδίκτυο, να αναπτύξουν κοινωνική συνείδηση μέσα από την χαρά της προσφοράς και της αλληλεγγύης, να αναπτύξουν εθελοντική συνείδηση στην καταπολέμηση του ψηφιακού αναλφαβητισμού, να ανακαλύψουν τον κόσμο της εικονογράφησης και της παραγωγής video και γενικότερα να αποκτήσουν γνώσεις για το ασφαλές και δημιουργικό διαδίκτυο.

Οι εικονογραφημένες ιστορίες ή βίντεο ή scratch θα αποσταλούν στο Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. έως την καταληκτική ημερομηνία που είναι η 20η Ιανουαρίου 2017. Εναλλακτικά μπορούν να μεταφορτωθούν σε commonrepository (dropbox, youtube, κ.λπ.) και να κοινοποιηθεί η διεύθυνση στο παραπάνω e-mail. Το e-mail που θα αποσταλεί θα πρέπει να έχει τίτλο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ SID 2017. Επιπλέον, οι ιστορίες, μπορούν να αναρτηθούν στο Twitter με #ΔιαγωνισμόςSID2017. Οι καλύτερες δημιουργίες θα προκύψουν από ψηφοφορία των πρεσβευτών της Ακαδημίας Ασφαλούς Διαδικτύου SaferInternet4Kids (150 Μέλη). Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου διαθέτει ένα δίκτυο 150 συνεργατών από τον χώρο της εκπαίδευσης και της ψυχικής υγείας σε όλη την Ελλάδα το οποίο θα υποστηρίξει τις παραπάνω δράσεις.

Τα παιδιά που θα διακριθούν θα κληθούν να παρουσιάσουν την εργασία τους σε ειδική εκδήλωση που θα οργανώσει το Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου στην Αθήνα στις 7 Φεβρουαρίου. Πιθανά έξοδα μετακίνησης και διαμονής θα καλυφθούν από το εν λόγω κέντρο. Τα παιδιά που θα διακριθούν θα παρακολουθήσουν δωρεάν την θεατρική παράσταση «Εκπαιδεύοντας τον Παππού στο Διαδίκτυο». Οι καλύτερες εργασίες θα ανακοινωθούν στον δικτυακό χώρο του κέντρου και θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού του Κέντρου (π.χ. eBook, Webinar, Βίντεο).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν τα ενδιαφερόμενα σχολεία να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.saferinternet4kids.gr.

Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή των μαθητών στον ανωτέρω διαγωνισμό είναι δωρεάν και προαιρετική και ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία και με ευθύνη των Διευθυντών και των Συλλόγων Διδασκόντων των οικείων σχολικών μονάδων, ώστε να μην διαταραχθεί σε καμία περίπτωση η ομαλή λειτουργία των σχολείων.


Avast logo Αυτό το e-mail ελέγχθηκε για ιούς από το πρόγραμμα Avast antivirus.
www.avast.com