ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ

firstaid

Γιατροί και παραϊατρικό προσωπικό, του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας επισκέφτηκαν το Γυμνάσιο Φαρκαδό­νας στις 15/11/2016, όπου ενημέρωσαν τους μαθητές και τους καθηγητές γύρω από τα σχολικά ατυχήματα.

Η ομάδα των ειδικών απαρτιζόταν από την γενική γιατρό κα Γεωργία Ευθυμιάδη, την επισκέπτρια υγείας κα Ελένη Κανιά και τον φοιτητή του 6ου έτους της ΣΣΑΣ που διεξάγει την πρακτική άσκηση στο ΚΥΦ κ. Κωνσταντίνο Κατσικάτσο.

Αρχικά τα μέλη της επιστημονικής ομάδας του ΚΥΦ μίλησαν στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς για τα σχολικά ατυχήματα, τα λιποθυμικά επεισόδια εντός του σχολείου, τη ρινορραγία και την απόφραξη αεραγωγού από ξένο σώμα, τις κακώσεις κεφαλής καθώς και τα προληπτικά μέτρα που μπορούν να ληφθούν για την αντιμετώπιση περιστατικών μέχρι και την έλευση του ΕΚΑΒ ή κάποιου ιατρού στο τόπο του συμβάντος.

Ταυτόχρονα μίλησαν για την αναγκαιότητα εκμάθησης των Α' Βοηθειών από τους εκπαιδευτικούς, καθώς επίσης και τη πληροφόρηση που θα πρέπει να λάβουν τα παιδιά για μικρά περιστατικά που μπορούν να συμβούν εντός του σχολείου ή σε κάποιο δημόσιο χώρο μακριά από το σπίτι.

Μάλιστα για την καλύτερη εμπέδωση όλων όσων ειπώθηκαν στην εκδήλωση, ο φοιτητής της ΣΑΣΣ που πραγματοποιεί την πρακτική άσκηση στο κομμάτι της Γενικής Ιατρικής κ. Κωνσταντίνος Κατσικάτσος, με τις υποδείξεις της εκπαιδεύτριάς του κα Γεωργίας Ευθυμιάδη, προχώρησε στην επίδειξη του πρακτικού μέρους, ώστε να γίνουν ευκολότερα αντιλη­πτά τα βήματα, αμέσως μετά το ατύχημα με θύμα ένα παιδί.

Πηγή: Εφημερίδα Έρευνα

Τελευταίες αναρτήσεις

Thumbnail Για να δείτε την εκδήλωση ενδιαφέροντος για πραγματοποίηση εκπαιδευτικού περίπατου στο Βόλο πατήστε εδώ.
Thumbnail Προσκαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου μας να προσέλθουν μέχρι την Παρασκευή, 30/6/2017 και ώρα 08:00-13:00 για: την παραλαβή...
Thumbnail Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποίησαν μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Φαρκαδόνας, που συμμετείχαν στην υλοποίηση εγκεκριμένων...
Θεματική εβδομάδα
Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017
Thumbnail Το Γυμνάσιο Φαρκαδόνας...
Ο Κήπος του Σχολείου
Παρασκευή, 05 Μαΐου 2017
Thumbnail Το δικό τους κήπο, στον οποίο πρωταγωνίστησαν με τα έργα τους οι ίδιοι, δημιούργησαν οι μαθητές της Α΄ τάξης του Γυμνασίου Φαρκαδόνας. Οι μαθητές...