ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ

Το δικό τους κήπο, στον οποίο πρωταγωνίστησαν με τα έργα τους οι ίδιοι, δημιούργησαν οι μαθητές της Α΄ τάξης του Γυμνασίου Φαρκαδόνας.

Οι μαθητές στο πλαίσιο του προγράμματος «Ο Κήπος του Σχολείου» και υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κας Βαρβάρας Γαλάνη, δημιούργησαν στο προαύλιο του σχολείου το δικό τους κήπο, ο οποίος διαθέτει πλήθος εποχικών λαχανικών.pic3

Με σύνεργα τους τα σκεπάρνια και τα φτυάρια διαμόρφωσαν το περιβάλλοντα χώρο και φύτευσαν σπόρους και φυτά τα οποία είτε καρποφόρησαν, είτε θα καρποφορήσουν. Με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο, αλλά ταυτόχρονα και με την υποστήριξη της καθηγήτριας τους οι μαθητές πραγματικά δημιούργησαν ένα χώρο, ο οποίος προβάλει την ποιότητα και την φρεσκάδα των ντόπιων λαχανικών.

Σκοπός του προγράμματος είναι να βοηθήσει τα μέλη της σχολικής κοινότητας να ακολουθήσουν μια αποτελεσματική διαδικασία με βάση την προτεινόμενη μεθοδολογία για να βελτιώσουν αισθητικά και λειτουργικά τον υπαίθριο σχολικό χώρο, ώστε αυτός να ανταποκρίνεται σε σύγχρονες απόψεις για το ρόλο του περιβάλλοντος στην αγωγή και εκπαίδευση, και να τον αξιοποιήσουν για τη στήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

pic2

"Ο σχολικός κήπος" αναδεικνύεται ως ένα πολυσχιδές περιβάλλον μάθησης, που ικανοποιεί τις βασικές αρχές των αλληλεπιδραστικών θεωριών μάθησης, ανταποκρίνεται στις σύγχρονες τάσεις της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και προωθεί βασικές επιδιώξεις της σύγχρονης εκπαίδευσης.

Ωστόσο, ένας σχολικός κήπος από μόνος του δεν είναι παρά ένα διακοσμητικό στοιχείο της αυλής. Είναι ο τρόπος δραστηριοποίησης των μαθητών και η υλοποίηση των κατάλληλων δραστηριοτήτων που θα μετατρέψει το σχολικό κήπο σε καινοτόμο χώρο μάθησης”, όπως δήλωσε στο ΚΡΗΝΗ LIVE η διευθύντρια του Γυμνασίου Φαρκαδόνας κα Μαίρη Τρίκα.

Τελευταίες αναρτήσεις

Thumbnail Η βράβευση των μαθητών και των εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Φαρκαδόνας που συμμετείχαν στην ομάδα, που πήρε μέρος στο διαγωνισμό "Φτιάξε το δικό σου...
Thumbnail Για να δείτε την εκδήλωση ενδιαφέροντος για πραγματοποίηση εκπαιδευτικού περίπατου στη Θεσσαλονίκη πατήστε εδώ.
Thumbnail Προσκαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου μας να προσέλθουν μέχρι την Παρασκευή, 30/6/2017 και ώρα 08:00-13:00 για: την παραλαβή...
Thumbnail Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποίησαν μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Φαρκαδόνας, που συμμετείχαν στην υλοποίηση εγκεκριμένων...