ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποίησαν μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Φαρκαδόνας, που συμμετείχαν στην υλοποίηση εγκεκριμένων προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων, στις 17-18/5/2017. Στόχος, ο συνδυασμός της εκπαίδευσης με την ψυχαγωγία.

boulh

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν ιστορικά μνημεία, να πληροφορηθούν γνωστές και άγνωστες πτυχές της ιστορίας, να απολαύσουν γενικά την βόλτα τους στην πρωτεύουσα και να ξεναγηθούν στις ομορφιές της.

Το Γυμνάσιο Φαρκαδόνας, στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιείται από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων σχετικά με τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία,  επισκέφτηκε την Τετάρτη, 17/5/2017 τη Βουλή των Ελλήνων.

Τους μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς συνοδούς τους, ήτοι τη διευθύντρια του σχολείου κα. Τρίκα Μαρία και κα Τσολακίδου Αικατερίνη, υποδέχθηκε ο Βουλευτής του νομού Τρικάλων κ. Χρήστος Σιμορέλης. Οι μαθητές παρακολούθησαν εκπαιδευτικά βίντεο σε ειδική αίθουσα, με θέμα την ιστορία του κτιρίου της Βουλής, τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της, καθώς και την αξία της Βουλής και της Δημοκρατίας. Ξεναγήθηκαν στην έκθεση της αίθουσας Ελευθερίου Βενιζέλου και παρακολούθησαν εκπαιδευτικά βίντεο γύρω από τη ζωή και το έργο του πρώτου κυβερνήτη της χώρας τον Ιωάννη Καποδίστρια. Παράλληλα, είχαν την τύχη κατά τη διάρκεια της επίσκεψής να συνεδριάζει η Βουλή σε ολομέλεια κι έτσι παρακολούθησαν για λίγα λεπτά τη συνεδρίαση από τα θεωρεία της. Αντίκρισαν στο ναό της Δημοκρατίας τον πρωθυπουργό της χώρας, υπουργούς και βουλευτές στο χώρο όπου εκτελούν το νομοθετικό τους έργο.

Η επόμενη ημέρα, ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων, αφιερώθηκε στην επίσκεψη στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, ένα αρχαιολογικό μουσείο, από τα σπουδαιότερα στον κόσμο, επικεντρωμένο στα ευρήματα του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης των Αθηνών. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν, θαύμασαν πρωτότυπα έργα της αρχαϊκής και κλασικής Ελληνικής τέχνης, σωζόμενα τμήματα της ζωοφόρου του Παρθενώνα και τέλος αντίκρισαν με θαυμασμό το βράχο της Ακρόπολης.

Τελευταίες αναρτήσεις

Thumbnail Η βράβευση των μαθητών και των εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Φαρκαδόνας που συμμετείχαν στην ομάδα, που πήρε μέρος στο διαγωνισμό "Φτιάξε το δικό σου...
Thumbnail Για να δείτε την εκδήλωση ενδιαφέροντος για πραγματοποίηση εκπαιδευτικού περίπατου στη Θεσσαλονίκη πατήστε εδώ.
Thumbnail Προσκαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου μας να προσέλθουν μέχρι την Παρασκευή, 30/6/2017 και ώρα 08:00-13:00 για: την παραλαβή...
Thumbnail Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποίησαν μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Φαρκαδόνας, που συμμετείχαν στην υλοποίηση εγκεκριμένων...