ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ

paidiko biblio

Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθιέρωσε η ΙΒΒΥ, Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα, το 1966, την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805), με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο.

Στα πλαίσια αυτής της ημέρας, η συγγραφέας Τούλα Τίγκα επισκέφτηκε το πρωί της Δευτέρας το σχολείο μετά από πρόσκληση που της απηύθυνε η διευθύντρια του Γυμνασίου κα Μαίρη Τρίκα και την οποία αποδέχτηκε με χαρά η κα Τίγκα. Είχαν πολλά να πουν κι άλλα τόσα να ρωτήσουν οι μαθητές της Α΄ Τάξης του Γυμνασίου Φαρκαδόνας στην Τρικαλινή συγγραφέα Τούλα Τίγκα.

Η εκδήλωση εντασσόταν στο πλαίσιο της πρόσφατης Ημέρας Παιδικού Βιβλίου ενώ στόχευε στην ενίσχυση της φιλαναγνωσίας.

Κατά την παρουσία της στο σχολείο η συγγραφέας παρουσίασε στους μαθητές το βιβλίο της «Η Εποχή των Υακίνθων», απόσπασμα του έργου της, κοσμεί το βιβλίο της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Α’ Τάξης γυμνασίου. Το μάθημα στα παιδιά διδάσκουν οι καθηγητές κ.κ. Βαρβάρα Γαλάνη και Γιάννης Τσιαμάντας.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Ηλίας Καραμάνος, ο οποίος εξήρε το έργο της συγγραφέα, χαρακτηρίζοντας την ίδια, άνθρωπο απλό, αυθεντικό, με πλούσιο πηγαίο ταλέντο.

Η παρουσία της συγγραφέα στο χώρο του σχολείου, έδωσε σάρκα και οστά στους πρωταγωνιστές του βιβλίου της  «Η Εποχή των Υακίνθων». Οι μαθητές έφερναν στη μνήμη τους, ήρωες του έργου της και θέλησαν να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότερα για τον καθένα απ΄ αυτούς αλλά και για την ίδια.

Οι ερωτήσεις των μαθητών διαδέχονταν η μία την άλλη και οι απαντήσεις της κ. Τίγκα ήταν σαφείς και κατανοητές. Η ίδια τόνισε, μεταξύ των άλλων, πως το συγγραφικό ταλέντο είναι κάτι που σε βοηθάει να πατήσεις πάνω του, να πιαστείς για να ξεκινήσεις . Το πώς θα πορευτείς μετά είναι που έχει σημασία. Κι αυτό σημαίνει δουλειά και πάλι δουλειά . Σημαίνει αναμέτρηση του συγγραφέα με τον εαυτό του, με χιλιάδες ερωτήματα και προβληματισμούς που έχει μέσα του. Όπως είπε η συγγραφή για την ίδια άρχισε σαν ένα παιχνίδι αρχικά, ένα παιχνίδι με τις λέξεις και τη φαντασία της. Τη γοήτευε να επινοεί χαρακτήρες και ρόλους, ιστορίες, ζωές άλλων που τις έβλεπε σαν προέκταση της δικής της.

Η διεύθυνση του σχολείου και οι καθηγητές ευχαριστούν θερμά την κα Τίγκα για την αποδοχή της πρόσκλησης και μετέπειτα της επίσκεψης στο σχολείο τους.

Τελευταίες αναρτήσεις

Thumbnail Η βράβευση των μαθητών και των εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Φαρκαδόνας που συμμετείχαν στην ομάδα, που πήρε μέρος στο διαγωνισμό "Φτιάξε το δικό σου...
Thumbnail Για να δείτε την εκδήλωση ενδιαφέροντος για πραγματοποίηση εκπαιδευτικού περίπατου στη Θεσσαλονίκη πατήστε εδώ.
Thumbnail Προσκαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου μας να προσέλθουν μέχρι την Παρασκευή, 30/6/2017 και ώρα 08:00-13:00 για: την παραλαβή...
Thumbnail Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποίησαν μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Φαρκαδόνας, που συμμετείχαν στην υλοποίηση εγκεκριμένων...