ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ

Το Γυμνάσιο Φαρκαδόνας στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας με τον τίτλο «Σώμα και ταυτότητα» που πραγματοποιήθηκε από 8/5 έως 12/5/2017 με συντονιστική ομάδα τους καθηγητές : Γκουράβα Αλεξάνδρα, Παπαβασιλείου Αναστασία και Παππά Ιωάννη προσπάθησε να αναλυθούν και να εμπεδωθούν οι περισσότερες παράμετροι των τριών θεματικών αξόνων : Α) της διατροφής και ποιότητας ζωής, Β) της πρόληψης του εθισμού και των εξαρτήσεων και Γ) των έμφυλων ταυτοτήτων.

thematiki

Αρχικά, οι εκπαιδευτικοί μέσα από το δικό τους επιστημονικό κλάδο και τα σχολικά εγχειρίδια προκάλεσαν τον προβληματισμό και τη συζήτηση γύρω από τα προτεινόμενα θέματα, ενώ στη συνέχεια προχώρησαν σε δημιουργικές εργασίες, όπως την κατασκευή της διατροφικής πυραμίδας, μιας αφίσας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενός βίντεο για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και μιας μικρής έρευνας με ερωτηματολόγια που μοιράστηκαν σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου για τις εξαρτήσεις και το κάπνισμα.

Παράλληλα, προτεινόμενοι φορείς από το Υπουργείο Παιδείας, μετά από πρόσκληση της συντονιστικής ομάδας, ανέλαβαν την ενημέρωση των μαθητών με εύληπτο και βιωματικό τρόπο. Οι Φορείς που συνεργάστηκαν και προσέφεραν τις επιστημονικές τους γνώσεις ήταν οι εξής:

α) ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

β) ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

γ) ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

δ) ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

ε) ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΜΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑΣ

Επιπλέον, η καθηγήτρια της Οικιακής Οικονομίας κα Ζέρβα Βασιλική πραγματοποίησε παρουσίαση με θέμα «ΤΡΕΦΟΜΑΙ Ή ΔΙΑΤΡΕΦΟΜΑΙ» στους μαθητές της Α΄τάξης, ενώ η καθηγήτρια Νομικών και Πολιτικών Επιστημών κα Τσολακίδου Αικατερίνη πραγματοποίησε παρουσίαση με θέμα «ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ».

Ακόμη, οι μαθητές που αποτελούν τη θεατρική ομάδα του σχολείου παρουσίασαν τη θεατρική παράσταση «Η αλφαβήτα της εφηβείας» σε διασκευή του μυθιστορήματος της Μάγιας Δεληβοριά προκειμένου να εκφράσουν με το δικό τους τρόπο τους προβληματισμούς, τα συναισθήματα και τις σημαντικές σωματικές και ψυχικές αναστατώσεις που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εφηβείας έχοντας πάντα υποστηριχτές στην προσπάθειά τους τους εκπαιδευτικούς: Ζήφκου Ελισσάβετ, Παπαβασιλείου Αναστασία, Τσιαμάντα Ιωάννη και Αναγνωστοπούλου Αθηνά.

 

Τέλος οι καθηγητές της Φυσικής Αγωγής προσέφεραν στους μαθητές τη δυνατότητα της σωστής σωματικής άσκησης και την προβολή μηνυμάτων για καλύτερη ποιότητα ζωής σε αθλητικό κέντρο της πόλης των Τρικάλων.

Τελευταίες αναρτήσεις

Thumbnail Η βράβευση των μαθητών και των εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Φαρκαδόνας που συμμετείχαν στην ομάδα, που πήρε μέρος στο διαγωνισμό "Φτιάξε το δικό σου...
Thumbnail Για να δείτε την εκδήλωση ενδιαφέροντος για πραγματοποίηση εκπαιδευτικού περίπατου στη Θεσσαλονίκη πατήστε εδώ.
Thumbnail Προσκαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου μας να προσέλθουν μέχρι την Παρασκευή, 30/6/2017 και ώρα 08:00-13:00 για: την παραλαβή...
Thumbnail Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποίησαν μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Φαρκαδόνας, που συμμετείχαν στην υλοποίηση εγκεκριμένων...