728032802

“A School Over the Rainbow”

Το Γυμνάσιο Φαρκαδόνας υλοποίησε κατά το σχολικό έτος 2012-2013 το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning με τίτλο “A School Over the Rainbow”. Στο έργο συμμετείχαν δύο σχολεία από την Ελλάδα (Γυμνάσιο Φαρκαδόνας και Γυμνάσιο Οιχαλίας) καθώς και σχολεία από Ρουμανία, Γαλλία, Πολωνία, Τουρκία και Αρμενία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο αυτό διακρίθηκε με το 1o βραβείο, ως καλύτερο έργο eTwinning για την ηλικιακή ομάδα μαθητών από 12 έως 15 σε Εθνικό επίπεδο, στα 8α Εθνικά Βραβεία eTwinning 2013. Υπεύθυνος καθηγητής του προγράμματος για το Γυμνάσιο Φαρκαδόνας ήταν ο κ. Παπαδημητρίου Νικόλαος-Αιμιλιανός, κλάδου ΠΕ19 Πληροφορικής.

Περισσότερα μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες του έργου πατώντας εδώ ή στο twinspace του έργου πατώντας εδώ.

“Young Poets Society”

Το Γυμνάσιο Ζάρκου που πλέον έχει συγχωνευθεί στο Γυμνάσιο Φαρκαδόνας υλοποίησε κατά το σχολικό έτος 2010-2011 το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning με τίτλο “Young Poets Society”. Στο έργο συμμετείχαν δύο σχολεία από την Ελλάδα (Γυμνάσιο Ζάρκου-Φαρκαδόνας και Γυμνάσιο Οιχαλίας) καθώς και σχολεία από τη Ρουμανία και την Πολωνία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο αυτό διακρίθηκε με το βραβείο του καλύτερου έργου eTwinning για την ηλικιακή ομάδα μαθητών από 12 έως 15 από την Ελληνική Εθνική Υπηρεσία, σε Εθνικό επίπεδο, καθώς ήταν επίσης και στους φιναλίστ με τα 9 καλύτερα etwinning Ευρωπαϊκά έργα για την ίδια ηλικιακή ομάδα, στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ! ! ! Επίσης απέσπασε μια ακόμα διάκριση και πιο συγκεκριμένα την σφραγίδα καλής πρακτικής για την εκπαίδευση και μάθηση 2.0 της δράσης Μάθηση 2.0 plus του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπεύθυνος καθηγητής του προγράμματος για το σχολείο μας ήταν ο κ. Παπαδημητρίου Νικόλαος-Αιμιλιανός, κλάδου ΠΕ19 Πληροφορικής.

Περισσότερα μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες του έργου πατώντας εδώ ή στο twinspace του έργου πατώντας εδώ.