music

Το Γυμνάσιο Φαρκαδόνας πραγματοποίησε στις 21/3/2024 εκπαιδευτική επίσκεψη στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας και στο εργαστήριο κατασκευής μουσικών οργάνων «Ο Παράδεισος των μπουζουκιών», στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος αφιερώματος στο ρεμπέτικο τραγούδι, το οποίο στοχεύει στην ενίσχυση της καλλιτεχνικής και πολιτιστικής παιδείας και παράδοσης.

  Η καλλιέργεια αισθητικής και μιας θετικής στάσης απέναντι στον πολιτισμό από την αρχαιότητα ως σήμερα ενδυναμώνει την κριτική σκέψη και τη δημιουργική ικανότητα των μαθητών. Παράλληλα, η επαφή με τη μουσική παράδοση και δημιουργία, διαμορφώνει πολίτες με ενεργό συμμετοχή και ενσυναίσθηση.

  Οι μαθητές με διαδραστικό και βιωματικό τρόπο βίωσαν μια εξαιρετική εμπειρία και εξέφρασαν με ενθουσιασμό τις σκέψεις τους, τόσο  για την αρχαία ελληνική κληρονομιά του τόπου μας, όσο και για την μουσική μας παράδοση.

  Το Γυμνάσιο Φαρκαδόνας ευχαριστεί τους εκπαιδευτικούς που οργάνωσαν το πρόγραμμα και την εκπαιδευτική επίσκεψη στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, τους υπευθύνους του Μουσείου, καθώς και τον οργανοποιό κύριο Λευτέρη Γιαννούλο και τον γιο του Θεόδωρο για την υπέροχη φιλοξενία και ενημέρωση. Ακόμη, ευχαριστούμε τους μαθητές της Α Γυμνασίου για την εξαιρετική τους συμπεριφορά και την ενθουσιώδη συμμετοχή τους.