perama

Το σχολείο μας πραγματοποίησε στις 23 και 24/4/2024 εκπαιδευτική εκδρομή στα Ιωάννινα στο πλαίσιο δύο εκπαιδευτικών προγραμμάτων με τίτλο «Ένα βότσαλο στη Λίμνη» και «Σπήλαια του Τόπου μας : Ένας Θαυμαστός Υπόγειος Κόσμος» αντίστοιχα. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την πλούσια φύση και τον πολιτισμό της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της εκδρομής επισκεφθήκαμε το σπήλαιο του Περάματος, όπου οι μαθητές μας εξερεύνησαν το σπήλαιο και παρατήρησαν τους εντυπωσιακούς σπηλαιώδεις σχηματισμούς, ενημερώθηκαν για την ιστορία του σπηλαίου , τη βιολογική ποικιλότητα και τους οργανισμούς που ζουν εκεί από ειδικούς ξεναγούς. Στη συνέχεια, περιηγηθήκαμε στην ειδυλλιακή λίμνη Παμβώτιδα. Εκεί οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την εναλλαγή των χρωμάτων και την ειρηνική ατμόσφαιρα του τόπου.

Επίσης, επισκεφθήκαμε το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων , όπου οι μαθητές εξερεύνησαν την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής μέσα από τα κέρινα ομοιώματα Τέλος , κατά την επιστροφή μας , κάναμε μια στάση στο γραφικό Μέτσοβο και απολαύσαμε την πανοραμική θέα και τον παραδοσιακό πολιτισμό του χωριού.

Η εκπαιδευτική εκδρομή μας στα Ιωάννινα ήταν μια μοναδική εμπειρία που ενίσχυσε την κατανόηση και το ενδιαφέρον των μαθητών μας για τη φύση , τον πολιτισμό και την ιστορία της περιοχής.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του προγράμματος ήταν οι: Ν. Πανάγου, Α. Γκουράβα, Β. Κουκούδα και Ι. Τσιαμάντας.